Selamat datang ke bahagian ahli baitulmuslim.com
jika sahabat dapat melihat tulisan ini, ini bermakna email sahabat sudah disahkan dan sahabat sudah boleh menggunakan laman web ini sepenuhnya.
di dalam laman web ini terdapat beberapa jenis keahlian: 1. pengunjung tidak berdaftar boleh membaca berita, membaca forum dan komen. masalahnya pengunjung tidak dapat turut serta dalam forum, komen, dan berita daripada baitulmuslim.com. 2. ahli berdaftar ahli berdaftar boleh membuat semua yang dibuat oleh pengunjung tidak berdaftar ditambah dengan boleh menyertai forum, menghantar komen/pendapat, menerima berita dan menyertai kumpulan yang terdapat dalam baitulmuslim.com sama ada kumpulan cari jodoh atau kumpulan penggerak. PERHATIAN: SAHABAT TIDAK SEMESTINYA MENDAFTAR DENGAN BAITULMUSLIM.COM UNTUK MENCARI JODOH. 3. calon cari jodoh calon cari jodoh boleh melakukan semua yang dilakukan oleh ahli berdaftar termasuk melihat senarai calon cari jodoh, melihat profil calon cari jodoh dan berkomunikasi dengan calon cari jodoh. 4. pentakruf sesiapa yang berminat untuk menjadi pentakruf hendaklah mengisi borang 'profile pentakruf'. sila baca lebih lanjut di ruangan soalan selalu ditanya bagaimana untuk memohon menjadi pentakruf baitulmuslim.com. kelulusan untuk permohonan menjadi pentakruf akan berdasarkan kesesuaian dan juga kawasan yang masih kosong. 5. penggerak baitulmuslim.com terdapat beberapa kumpulan penggerak baitulmuslim. sila lihat 'menu baitulmuslim > sertai kumpulan penggerak' untuk maklumat lanjut.
untuk menjadi calon cari jodoh, ahli berdaftar dikehendaki mengisi 'profile calon'. sila baca penerangan lanjut di ruangan FAQs - 'Soalan Selalu Ditanya'.
sila baca soalan selalu ditanya (FAQs) untuk maklumat lanjut.
admin baitulmuslim.com
- admin's blog
- Login or register to post comments
- 5219 reads


Comments
Sila rujuk kan saya kepada mana-mana jawapan di atas (saya rasa soalan ini telah kerap ditanya oleh orang lain)
Sekian, terimakasih.
terima kasih hanitakay. kita masih berada di peringkat beta. senarai artikel soalan selalu ditanya masih dalam peringkat pembaharuan. jadi memang ada jawapan yang belum ada di sini. harap bersabar. terima kasih atas cadangan :)
SHAIFUL
Assalamualaikum w.b.t...... saya ingin mencari jodoh. Diharap dapat membantu saya.
Sunday 08 February 2009, 07:57
admin
sila isi borang dan hantar gambar. sahabat hanya akan dinaik taraf ke peringkat calon baitul muslim jika melengkapkan kedua-duanya. selepas lengkap, kami akan approve dan sahabat boleh melihat senarai calon berserta gambar.
banyak idea dapat dari perbincangan kita. harap dapat jumpa lagi.
Sunday 08 February 2009, 18:36
noraini
nama saya noraini sekarang berada kat kelantan kerana terdapat bebanan kerja di sini, InsyaAllah ana akan menyambung pengajian ana bila tiba masanya nanti,
Sunday 29 March 2009, 23:11
afirdaus_07
Assalamualaikum..
smbung dekat mana?
Sunday 10 January 2010, 01:31
Kak Suhaila
Salam...
Semoga usaha mulia ini diberkati Allah insya Allah...
Tuesday 31 March 2009, 20:37
720626055448
Pn ke cik ni?
Thursday 09 July 2009, 19:14
norazlia masnan
salam
saya lina, sekarang bekerja di johor.
salam uhkuwwah fillah....... =)
Monday 04 May 2009, 19:44
yuzurina
Assalamualaikum
Salam ukhuwwah buat semua ...Semoga ruangan ini akan lebih memudahkan kita berinteraksi dan berkongsi-kongs i idea.
Thursday 14 May 2009, 20:59
zaioden
salam kepada sme.......salam ukuwah...ana disini bkn ana yang minta
tetapi ana nak bantu kakak ana....leh sp2 bntu ana x psl bnde nie.........................................
Tuesday 07 July 2009, 22:20
admin
kebanyakkan jawapan yang hendak diketahui oleh didapati di ruangan ARTIKEL > SOALAN SELALU DITANYA.
Wednesday 08 July 2009, 01:46
muhammad101
slm ukhwah semua...
Wednesday 12 August 2009, 05:54
wazwh
As Salam buat semua ahli BM., Salam pengenalan semoga sentiasa berada di bawah lindungan Allah swt & memperolehi rahmat serta keberkatan di dunia & akhirat.
Friday 14 August 2009, 07:20
najiy
Sy Najiy. dok menganggur lg. sebnr nya nk cr keje. tp silap masuk ruang plak. cr jodoh. he he he
Wednesday 26 August 2009, 15:58
123456
salaam ramadhan karim............ana skrg tengah menuntut di salah sebuah IPTA.....tp ana rasa kesunyian dan berharap bertemu jodoh awal-usia muda...klu bleh ana nak cari lelaki yang tinggi ilmu agamanya dan sudah tentu berpendidikan tinggi...harap dapat membantu...
Monday 31 August 2009, 10:39
ghurabaa
pend tinggi dlm bab dunia lom tentu lom tentu bahagia....
Monday 16 November 2009, 22:50
ikhshah
Assalamualaikum, Ramadhan Karim..... semoga laman ini terus unggul sebagai wadah pemangkin keluarga bahagia
Monday 07 September 2009, 18:40
nur_qamr
adakah boleh muslimat memulakan langkah mengajak muslim bertakruf? atau admin yang memainkan peranan untuk mematchkan pasangan yang ada dalam baitulmuslim ini?
Wednesday 09 September 2009, 19:19
admin
muslimat memang BOLEH dan DIGALAKKAN untuk mengajak muslimin bertakruf. buat masa ini kami berhenti dari membuat match making kerana kekurangan masa. jangan malu mengajak takruf, ia hanyalah sesi perkenalan. jika tiada jodoh, ia akan habis disitu sahaja. tidak wujud kegagalan. hanyalah tiada kesesuaian.
Wednesday 09 September 2009, 21:31
zaimfawwaz
Salam..
sy org baru ni... apapun kn istikharah sblm buat kptsn kn...=)
Friday 18 September 2009, 12:19
farahmukhlisahusni
ye..btul tu..
Saturday 23 January 2010, 23:46
lienaHidayah
salam..salam ukhuwwah smu shbt2..
Saturday 07 November 2009, 03:29
afirdaus_07
Assalamualaikum..
kaifa haluki?
mintak izin nak berukhwah..
Sunday 10 January 2010, 01:28
asr786
salaam...
buah cempedak diluar pagar
ambil galah tolong jolokkan
saya budak baru daftar
salam ukhuwah saya ucapkan
Tuesday 10 November 2009, 16:45
pemuda_muslim
salam ukhuwah..
semoga usaha kita diberkati ALLAH..
amin..
Thursday 12 November 2009, 00:51
mujahidah solehah
assalamualaikum...
salam ukhwah buat semua..
Thursday 12 November 2009, 01:10
ghurabaa
hidup mulia mati syaheed
Monday 16 November 2009, 22:51
kristalTimur
Salam Ukhuwwah Fillah..
buat semua....
Wednesday 25 November 2009, 23:26
ifah
salam ukhuwah fillah....
Tuesday 22 December 2009, 00:24
luvbangi
Salam...ana luvbangi...
Monday 28 December 2009, 06:20
fmyjb
salam semua. saya baru mendaftar di sini. saya dr johor. salah perkenalan untuk semua.
Monday 28 December 2009, 06:31
angah_nurul
Assalamualaikum..
salam perkenalan semua....
Monday 28 December 2009, 18:49
eta
salam, apa kabar semua? ana baru baru je kat sini. ana pun tak tau untuk apa ana di sini. yang penting ana rasa sunyi sangat. tapi ana tak ada kekuatan untuk menghalau kesunyian itu pergi. doakan ana tenang selalu. please..
Tuesday 29 December 2009, 02:06
khairul
salam ukhwah..
Wednesday 30 December 2009, 23:56
hati_kristal86
AssaLammualaiku m...
saLam kenaL semua.... :)
Friday 01 January 2010, 20:21
myra
salam,ana orang br, slmt knl mengenal..slm ukhuwwah fillah
Sunday 03 January 2010, 14:59
boesstamann
salam....slmt bertaaruf utk smua.......
Monday 04 January 2010, 07:24
anakkeli
salam..
sy pun org baru kat..
Saturday 09 January 2010, 06:59
afirdaus_07
Assalamualaikum semua..insyallah 18 januari nie ana akan daftar di IPG tengku ampuan afzan kuala lipis, pahang..ana dapat tawaran kursus perguruan lepasan ijazah (KPLI) dalam bidang pendidikan islam...
Sunday 10 January 2010, 01:26
farahmukhlisahusni
tahniah buat anta..
Saturday 23 January 2010, 23:43
nur_insani
Assalamualaikum..
Moga kite semua sentiasa dlm redhaNYA..
Salam Ukhuwwah sahabat semua
Wednesday 13 January 2010, 04:21
zaira
salam~ (^^,)
Thursday 14 January 2010, 05:56
shida
assalamualaikum..
salam ukhuwah fillah..:-)
Saturday 16 January 2010, 11:10
farahmukhlisahusni
slm..sy baru jadi ahli baitulmuslim..alhamdulillah..diharap kalian memberi tunjuk ajar kepada sy..insyalh..
Saturday 23 January 2010, 23:43
umm_syuhada
salam... salam ukhuwwah sahabat..(",)
Sunday 24 January 2010, 04:12
salam..salam ukhuwah buat semua...
tahniah kepada afirdaus_07 kerana mendapat tempat di IPG...saya juga dari IPG...nampaknya saya ada kawan di BM nie walaupun berlainan kampus dan kursus...jadilah pendidik yang baik demi anak bangsa kita..insyaallah..
harap ada lagi sahabat2 dr IPG di bm ni...boleh menambah kenalan..insyaallah
salam ukhwah...alhamdulillah,saya baru di ahli baitulmuslim..ape2 pun,tlg beri tunjuk ajar yea...melihatkan pada post2 sebelum ini, memang semua mencari jodoh kan...Allah menjadikan semua manusia berpasangan..Insya Allah, semoga ruangan ini dapat menemukan kita dengan pasangan kita dan menambahkan lagi keimanan kita kepadaNya..
assalamualaikum..
salam perkenalan semua...
saya baru jd ahli kat baitulmuslim ni..
diharap anda semua dapat memberi tunjuk ajar..
assalamualaikum..
salam perkenalan
harap dapat menjalinkan ukhwah sesama kita
salam... sy ahli baru...
tumpang tanya boleh?
kalau kita ada target nak kawin pada masa tertentu..
contohnya akhir 2011 ker...
bila masa yang sesuai untuk kita cari jodoh atau daftar sebagai calon baitul muslim???
apapun bergantung kepada jodoh yang ditentukan Allah juga...
pendapat saya, ia bergantung kepada kesesuaian...
hai...
sy bru kt cni...
sy perlukn ssorg yg dpt bntu sy ke jln yg benar..
sy rase sy dh jauh terpesong...
hrp2 kwn2 kt cni dpt tlg sy..
tq.
INSYA-ALLAH ...SEMOGA NIAT YANG ADA TUE AKAN DIPERMUDAHKAN OLEH ALLAH AMIN...BERUSAHALAH UNTUK MENCARI KWN YANG MENUNJUK KEARAH KEBENARAN .
INI FB SAYA HENDAK BERKWN ..
SAPNA MANAN
Assalamualaikum
saya masih baru di sini..
Assalamualaikum wbt...
salam tautan ukhwah bt semua,
lillah hi taala, abadan abada..
insyaALLAH...amin..
ana budak baru d sni, harapnya ada yg mmbntu..amin..
buat admin, ana nk tnya, kta xboleh nk lihat ke profil muslimat?
ana tahu, ruangan ini untuk pencarian jodoh, dan ana sbg muslimat hnya d prlihatkan profil muslimin..
tapi, kebetulan hari 2, ana trnampak sahabat ana d sni, kami agak lama trpisah..
saudari farahmukhlisahusni..jadi, boleh x admin tlg prtmukan kami?
segala jasa baik admin, ana dahulukan dgn ucapan trma kasih..
mungkin terlihat melalui forum. sila berhubung melalui forum.
maaf...ad 1 lg s0alan yang ana nk tnyakan kpd admin...
knp artikle yg ana p0st xde kluar ye?
kte kne tggu 24jam dlu kn?
tp rsanya dah lps 24 jam ni, nmun msih xde lg..
knp ek..?
maaf, ana hnya brtnya..
trma ksh..
harap bersabar. artikel sudah diperolehi. tunggu giliran.
assalamualaikum wbt..
salam ukhwah bt semua..
alhamdulillah, ana dah dpt hubungi shbt ana 2..
syukran.. :)
cmanya, kta mmg xdpt nk tgk pr0fil shabat sesama muslimat la..
trm kasih...
maaf, ana masih baru d sni, jd byk prkara ana blum tau..
harap admin dn sahabat2 sudi mmbntu..trma ksih..
ana cma trkeliru sbnrnya, sbb dah 3 p0st ana hntar sblom ni, tp xkluar2..
mgkin jga kslpan dr phk ana yg mnyebabkannya trjadi..
sbb 2 lah ana brtanya, kalau ad slp,insyaALLAH ana cba prbetulkan..
alhamdulillah, p0st smlm yg ana hntar tntang janji dan sumpah iblis 2 dah kluar..
cmanya yg 3 p0st sblom ni ana xtahu mcm mna..
tp xpe la, mcm yg admin kt, mgkn mmrlukan msa..
ltihan ksabaran bt ana..trma kasih..
artikel yang dihantar tidak akan dipaparkan serentak. ini untuk memberikan masa bagi pengunjung membaca satu artikel dalam satu masa. buat masa ni, satu artikel mungkin akan dipaparkan dari 2 hingga 7 hari sebelum artikel lain dikeluarkan.
artikel saudari bukannya tidak dipaparkan tapi menunggu giliran supaya artikel lain dapat dipaparkan dalam tempoh beberapa ketika.
assalamualaikum wbt..
salam ukhwah bt semua...
trma kasih admin...
baiklah, ana dah faham skrg...
syukran jazakallah ye..
ssh2 nk kne trgkan pnjang lebar kt ana...huhu, :)
maaf if ana myusahkan..
cma org kta, "malu brtanya, sesat jalan" kn...
ana usaha xnk jd mcm 2...
Assalamualaikum
Lepas register dan isi borang, apa yg perlu dilakukan lg?
tolong bac FAQ untuk maklumat lanjut.
assalamualaikum wbt..
salam tautan ukhwah bt smua..
lillah hi taala..insyaALLAH, amin..
emm, ana nk tnya, mcm mna nk bca private msj yg d hntar kpd kita ye?
sbb td ana bkk gmail ana, ada reminder dr BM mngatakan ada 2 PM untuk ana, tapi bila ana klik ke link untk bca, dia tls
Access Denied
kenapa ye? adakah sbb ana da cancel akaun ana sbg cal0n BM 2? tp ana still ahli BM ni, xkn xleh access..
emm, k0mpius la...then, mcm mna cranya nk bca msj2 2? h0pe, ada yg bantu ana...
syukran jazakallah ~~
message personal hanya untuk calon bm. sila isi borang calon kembali.
assalamaulaikum wbt...
la, macam 2 ke..?
xde care len da..?
hukhuk.... help me please,... syukran :(
ASSALAMUALAIKUM....moga dengan adnya halaman ini dapat meraptkan ukhwah kita sesama muslim...
insya Allah...
wsalam..mudah-mudahan laman ini dapat menjadi wadah ataupun platform percarian jodoh..
salam...
salam..im a newbie here :)
salam persahabatan & perkenalan..
Assalamualaikum...
Setelah baru tau adanya group ni, saya pn segera membuka website ini n mendaftar.
skang dah jadi members.
sy mewakili sahabat2 muslimin dan muslimat sy, mengalu2kan sekiranya ada yg mencari calon sekitar umur 24-27 tahun...
rata2nya, graduate IPT... hanya sekadar membantu sahabat2 sy sahaja.
moga2 redha Allah yang sama2 kita dambakan dalam setiap nafas yang kita sedut dan hembus.
Allahu a'alam...
wsalam warahmatullah.ya, saya pun sedang mencari calon suami sekitar umur yang di nyatakan..jika benar niat ingin membantu, (email saya: nur.ilahi1505@yahoo.com) terima kasih. semoga Allah membalasi segalanya.
Xnmpk dinyatakn pun..
salam...sy br mendaftar bm...semoga Allah mempermudahkan jalan kita semua..Amin ya Rabb
salam perkenalan kepada semua...
assalamualaikum...saya juga masih baru disini..harap dibantu...terima kasih..
Assalamualaikum.......saya masih baru di sini ....diharap dapat membantu saya.....terima kasih.
bantu anda sangat saya harapkan....
Assalamualaikum...salam perkenalan kepada semua..semoga sihat dan dirahmati Allah..
assalamualaikum.. meriahnya forum nih.. just nk share story jer, sye da bosan berkwn y berakhr dgn sad endg. engineer dr oxford tp agk berlagak. tp xpe skurg2nya sy tau y dia bukan u saya..
salam..mga sama2 dapat memanfaatkan ruangan ini..
assalammualaikum semua,
Saya Suhaila, saya baru jer daftar di laman ini, jadi saya memerlukan teman hidup, sekiranya ada yang ingin berkenalan dgn saya, email saya nursuhaila_81@yahoo.com..ini no phone saya 017-585 1622...Terima Kasih...
salam...semoga semua ini atas rahmat dari Allah...
Assalamualaikum, nama saya Luqman , salam perkenalan dihulurkan dari saya
Assalamualakum...saya baru je daftar..salam perkenalan buat semua..moga byk ilmu yang dapat saya perolehi dilaman ini~~~ saya pun mencari seorang akhi untuk dikenali dan dapat membimbing saya di masa depan...
Salam Ukhuwwah Fillah utk semua....
sy bru je daftar..sila beri tunjuk ajar ea....ngeeee~
may Allah bless all of u....
salam..saya ahli baru dalam bm...sila beri tujuk ajar bila ada kekusutan..n salam untuk merapatkan silatulrahim sesama umat...
salam ukhwah semua,,
sila beri tunjuk ajar...
Assalamualaikum, saya baru sahaja daftarkan diri dalam ruangan ini. Semoga dapat berkongsi ilmu dan dalam masa yang sama juga saya ingin mencari seorang akhi untuk dikenali..Salam perkenalan.:)